Έναρξη λειτουργίας της ΔσΠ: Δελτίο τύπου 13/11/2016

Η ΚΟΙΝΣΕΠ «ΕΠΙΒΙΩΝΩ» ανακοινώνει την έναρξη της  λειτουργία της πάνω στην ανακύκλωση των αστικών απορριμμάτων.

Στο χώρο μας, στο 2ο χλμ της εθνικής οδού Πύργου – Πατρών (απέναντι από τον ΚΩΤΣΟΒΟΛΟ) συγκεντρώνομε χαρτί, πλαστικό και αλουμίνιο.

Η μέθοδος που θα ακολουθούμε είναι η διαλογή στην πηγή. Η ΚΟΙΝΣΕΠ σας καλεί να εγγραφείτε, είτε σαν μέλη, είτε σαν εθελοντές/ιες στο εγχείρημα, παίρνοντας το ζήτημα της ανακύκλωσης στα χέρια μας. Η ανακύκλωση στην πηγή είναι ο μόνος ουσιαστικά οικολογικός τρόπος διαχείρισης των απορριμμάτων. Η ΚΟΙΝΣΕΠ «Επιβιώνω» ως κοινωνικός συνεταιρισμός, βασισμένη στις συλλογικέςαποφάσεις και το συλλογικό έλεγχο, διαθέτει τα οφέλη της σε κοινωνικούς σκοπούς και όχι στα μέλη ή στο διοικητικό συμβούλιο.

Σκοπός μας είναι η εκπαίδευση των πολιτών, ώστε να έχουμε αύξηση του ποσοστού ανακύκλωσης στο δήμο μας, συνεπώς, μείωση των σύμμεικτων απορριμμάτων, άρα μεγάλο οικονομικό όφελος για τους δημότες.

Θα είμαστε ανοιχτά κάθε μέρα εκτός Σ/Κ 10-12 το πρωί και σας καλούμε να μας επιστεφτείτε για να γνωριστούμε και να οργανώσουμε μαζί την όλη διαδικασία.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ

Χαρτί

Εφημερίδες, όλα τα περιοδικά, βιβλία, σελίδες τύπου Α4, χαρτοκιβώτια όλων των ειδών, φάκελοι αλληλογραφίας, τηλεφωνικοί  κατάλογοι, χάρτινη συσκευασία (πχ  τσιγάρα,  οδοντόκρεμες, ζάχαρη και απορρυπαντικά), TETRAPAK (γάλα διαρκείας-χυμοί).

Αλουμίνιο-λευκοσίδηρο

Κουτάκια από αναψυκτικά-αλκοολούχα, κονσέρβες κάθε είδους, δοχεία λαδιού, αλουμινένια μπολ, μεταλλικά  ταψιά, αλουμινόχαρτο, αεροζόλ, λακ, αφρό ξυρίσματος και φιαλάκια από γκαζάκι.

Πλαστικό

Όλες οι πλαστικές συσκευασίες από: νερό, αναψυκτικά, λάδι, αποσμητικά, απορρυπαντικά, σαμπουάν, πώματα από γάλα-αναψυκτικά-χυμούς.

 

Παρακαλούμε, ξεπλένετε ελαφρώς με νερό ώστε να φύγουν τα υπολείματα τροφών και πιέστε τα υλικά ανακύκλωσης, για να διασφαλιστεί το μέγιστο ποσό υλικού που μπορεί να χωρέσει στη συσκευασία διαλογής και στο χώρο του φορτηγού συλλογής των υλικών.

 

Κοιν.σ.επ. «Επιβιώνω»

Επικοινωνία:

Θαρρενή Χρυσοβέργη  τηλ. 6948805971

www.epiviono.gr